8.6.11



Lunch ute i solen! Är inte det vardagslyx? 


Gott på tallriken halstrad lax, pesto slungade grönsaker (nyhet i frysdisken) och härlig vitvinssås. Om ni älskar vitvinssås så kommer ni gå "bananas" på denna variant. Tar 5 min att göra och görs med fördel direkt i stekpannan efter att man stekt fisken.



Vitvinssås alá Lchf: 


1 dl vitt vin 
( jag hade en skvätt akolohfritt över från helgen)

1 fiskbuljongtärning el en skvätt fiskfond

2 dl creme fraiche

1 dl finhackad dill

1 klick smör

Häll vinet i stekpannan och smula i buljongtärningen. Låt koka upp och reducera en aning innan creme fraichen klickas i. Bara vispa ihop och tillsätt dillen. Ta av pannan från plattan och blanka av såsen med smöret. Smaka av med salt och lite vitpeppar om man vill.

Så in i bomben gott!



kram kram 

2 kommentarer:

Trädgårdsgatan 6 sa...

Får torka i mungiporna när jag ser detta, ser så himla gott ut!
Såsen får jag ta och prova vid nästa laxtillfälle låter också jätte god.

Ha en fortsatt underbar dag!

Kram / Maria

Victoria @ MY HAPPY HOME sa...

Så gott det låter, måste ju testas! Vilka fina bilder också!
/Victoria