2.2.12



Snart tar bokrean fart och då ska jag förnya vårat bibliotek av lchf böcker. Ska nog även prova en bakbok denna gång. Fast jag har otroligt svårt för mandelmjöl som dom flesta recept innehåller.

Bjuder på ett av mina favorit recept idag: 


Kyckling gratäng med dijonsenap & basilika

4 st  kycklingbröstfiléer smör, att steka i 1 st  tomat(er) 1 kruka(or)  basilika 3 msk  dijonsenap, (eller mer om du vill) 2 dl  vispgrädde 2 st  vitlöksklyfta(or) 2 dl  crème fraiche salt och peppar 2 dl  riven ost
Servera till haricots verts

1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.

2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.

3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.


En riktig hit här hemma på bordet speciellt bland dom minsta.
kram kram

Inga kommentarer: