6.2.12Vårnyheterna dimper ner överallt. Blått verkar vara den dominerande färgen på många ställen. Men jag har mycket svårt att släppa den svarta och vita kombinationen. Med det så säger jag inte att lite färg kommer att smyga sig in till våren. Men basen är så viktig. Vi har vita väggar i vardagsrummet så svart faller så naturligt in. Ett axplock av lite favoriter. Day Home dominerar men kedjor som Em-möbler har en hel del godbitar. 

Ljusstakarna från Day Home är riktigt tjusiga. Men vill man inte lägga dom slantarna, för om vi är ärliga så  kostar lite att köpa, kan man finkamma lokala loppisen och köpa höga svarvade ljusstakar och måla svarta.

{Korg och sittpuff- Em möbler  Ask- Vitriini från Iittala} 


Det är detaljerna som gör helheten. Snygg förvaring för tidningar eller leksaker som ska vidare till barnens rum. Extra sittplatser är ju bra att ha. Och dom extra små detaljerna är extra viktiga. Iittala´s Vitriini ligger mig varmt om hjärtat. Det är inte konstigt att Helsingfors är World Design Capital 2012. Finnarna dom kan dom =)
Mattor kan jag tycka är lite svårt. Har man en matt palett så får gärna mattan ta lite plats. Har man mycket detaljer ska den nog vara lite lugnare. 
Och på väggen då? Det är nog ett av våra största problem. Det blir lätt kalt på väggarna  här hemma. Ett New York tryck sitter i alla fall uppe. Men det behövs mer.
Funderar på detta vägg ord som finns hos Clas Ohlson. Riktigt fina ord. Frågan är bara var passar det bäst? Ska ta en titt på det i butiken innan det kommer över tröskeln.
kram kram

1 kommentar:

Sofie sa...

Tjusiga saker du visar. Väggordet från Clas Ohlson var väldigt fint!